RSS

Corfu bianco- μια ξεχωριστή συνταγή!!!

12 Φεβ.

Σήμερα παρατήρησα  ότι δεν έχω γράψει στο  blog για πάνω από τρεις μήνες.  Ωστόσο η επισκεψιμότητα σε αυτό το site εξακολουθεί να λαμβάνει μεγάλη κίνηση. Έτσι, αποφάσισα να ξαναγράψω ένα άρθρο με κύριο θέμα μια σπάνια συνταγή με ψάρι ,μιας κ δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτό .

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα .

Πολλές φορές έχει τύχει να βρεθούμε σε έναν χώρο όπου οι μυρωδιές κ οι γεύσεις μας γυρίζουν στην παιδική μας ηλικία. Στα χρόνια εκείνα που όλοι καθόμασταν γύρω από το τραπέζι κ η μαμά μας σέρβιρε το αγαπημένο μας φαγητό.

Όμορφα χρόνια !!!

Όσοι από εσάς μεγαλώσατε δίπλα στην θάλασσα ,και πιστεύω ότι είσαστε αρκετοί καθώς βρισκόμαστε στην Ελλάδα, ξέρετε να ξεχωρίζετε το καλό ψάρι .Και το φρέσκο ψάρι κ σωστά μαγειρεμένο δύσκολα το συναντάται στο κέντρο της Αθήνας.

Θα σας ταξιδέψω λοιπόν όχι πολύ μακριά αλλά μέχρι το εστιατόριο Μilos ,που είναι κρυμμένο μέσα στο ξενοδοχείο Hilton.Εκεί θα φάτε το καλύτερο μπακαλιάρο bianco!!!

O Chef κατάγεται από την Κέρκυρα και έχει φέρει από εκεί, αυτή την καταπληκτική και όχι πολύ διαδεδομένη συνταγή η οποία κάνει θραύση.

Όποιος είναι στην Αθήνα αξίζει κάποιο βράδυ να περάσει από το εστιατόριο κ να έχει μια φανταστική γευστική εμπειρία .

Για όλους τους υπόλοιπους που βρίσκεστε στην επαρχία έψαξα κ βρήκα την συνταγή και σας την παρουσιάζω…

pic corfu bianco

Φτιάχνεται πανεύκολα…

Καταρχήν χρειαζόμαστε έναν φρέσκο μπακαλιάρο ,ο οποίος είναι κατάλληλος για βραστό!!!

Τον πλένουμε λοιπόν καλά και τον καθαρίζουμε από τα λέπια .Αφαιρούμε τα σπάραχνα και τα βράγχια.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε νερό (τόσο όσο νομίζουμε ότι χρειάζεται για να μαγειρευτεί το ψάρι –προσοχή– δεν είναι σούπα). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι –μην το τσιγγουνευτείτε, στην Κέρκυρα το αγαπούν πολύ!– λίγο ελαιόλαδο, σκορδάκι χοντροκομμένο (και πάλι μην το τσιγγουνευτείτε, υπολογίστε για 2 άτομα, 6 – 7 μεγάλες σκελίδες), μερικά κλωναράκια φρέσκου μαϊντανού και πατατούλες κομμένες σε κύβους.

Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Τότε ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ψάρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά και το ψάρι να βράσει.

Δεν το ανακατεύουμε και περιμένουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Η επιτυχία της συνταγής εξαρτάται από το πόσο φρέσκο είναι το ψάρι!!!

Σας προτείνω να το συνοδεύσετε με λευκό κρασί  και καλή παρέα

by Anna Halkia

 

 

 

 
Σχολιάστε

Posted by στο Φεβρουαρίου 12, 2013 in Περί ορέξεως...

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: