RSS

Ε.Μ.

20 Οκτ.

Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί (ΕΜ) είναι η μίξη κάποιων ευεργετικών μικροοργανισμών που κινούνται στο περιβάλλον.

Από παλιά γίνεται η χρήση τους μέσα σε τροφές όπως για παράδειγμα στο κρασί, στο ψωμί,και στο γιαούρτι. Αυτοί οι μικροοργανισμοί είναι τα βακτήρια γαλακτικού οξέος, τα βακτήρια μαγιάς και τα βακτήρια φωτοσύνθεσης.

Οι ΕΜ δημιουργήθηκαν το 1968 από ένα καθηγητή του πανεπιστημίου Ryukyu της Οκινάβα στην Ιαπωνία, τον Δρ.TeruoHiga, και σκοπός ήταν να χρησιμοποιηθούν ως μία νέα πρωτοποριακή μέθοδος στη χρήση χημικών ουσιών στην αγροτική παραγωγή.

Το κυριότερο όμως σε αυτή την ανακάλυψη είναι ότι ενώ οι ίδιοι οι μικροοργανισμοί υπάρχουν απομονωμένοι στο περιβάλλον και ως αποτέλεσμα η δραστηριότητά τους κυμαίνεται σε μικρά πλαίσια, στους Ενεργους Μικροοργανισμούς είναι ενωμένοι σε ένα μείγμα και έτσι η δραστηριότητά τους είναι πολλαπλάσιες φορές ισχυρότερη.

Προσφέρουν μονάχα ευεργετήματα όπως σωστή αύξηση των φυτών, σταδιακή εξαφάνιση της μόλυνσης του εδάφους, αναγέννηση, και μεγαλύτερη σοδειά. Η ισχύς τους μεγαλώνει ακόμη περισσότερο χάρη στους αναερόβιους μικροοργανισμούς που περιέχουν οι ΕΜ, οι οποίοι είναι άκρως ευεργετικοί και εξαφανίζουν τελείως τη δυσοσμία, τη σήψη, και τη βρωμιά από τα λύματα των ελιών και των υπονόμων, από τους χώρους που καταλήγουν τα σκουπίδια, από τις μονάδες γουρουνιών κα.

Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι οι ΕΜ δεν είναι ούτε αντιβιοτικό, ούτε ιατρικό φάρμακο, ούτε απολυμαντικό, ούτε γενετικά μεταλλαγμένο, ούτε λίπασμα.

Απλά συμβάλλουν στη προστασία του περιβάλλοντος και στη παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.

 

By Anna Halkia

 
Σχολιάστε

Posted by στο Οκτωβρίου 20, 2012 in Κουτσομπολιά του αγρού

 

Ετικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: